Μουσικα νεα

[Μουσικα νεα][bsummary]

σαν σημερα

[like today][bsummary]

Αθλητικα

[Αθλητικα][bsummary]

Εορτολογιο

[Εορτολογιο][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

Διακινούσαν προϊόντα «μαϊμού» μέσω διαδικτύου


Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που κατηγορούνται ότι διαφήμιζαν μέσω του Διαδικτύου και διακινούσαν προϊόντα «μαϊμού», όπως ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για δύο άνδρες και δυο γυναίκες, όλοι ελληνικής καταγωγής, που συνελήφθησαν σε περιοχή της Ξάνθης, ενώ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών για τις παθούσες εταιρίες υπερβαίνει, σύμφωνα με πραγματογνώμονες, το ποσό του 1.600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει λογαριασμούς σε δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων - τουλάχιστον από το 2015 - προωθούσαν απομιμητικά προϊόντα, τα οποία διαφήμιζαν ως «πιστά αντίγραφα των γνησίων" και «απομίμηση σε άριστη ποιότητα».

Οι παραγγελίες των προϊόντων, σύμφωνα με την Αστυνομία, γίνονταν είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά και η αποστολή τους στους πελάτες (εντός και εκτός ελληνικών συνόρων) με εταιρίες ταχυμεταφορών και ψευδή στοιχεία αποστολέα. Οι δε πληρωμές λάμβαναν χώρα με αντικαταβολή, ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κατόπιν αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν 3.850 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ξάνθης.