μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Τα «μαύρα» χρόνια της ζωής της και το «αντίο» στην ενόργανη


Για τα «μαύρα» χρόνια της ζωής της, όπως τα αποκαλεί η ίδια μίλησε μεταξυ άλλων η Βασιλική Μιλλούση.

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής αναφέρθηκε στον «διωγμό» της από την Εθνική ομάδα μόλις στα 19 της χρόνια, γι’ αυτούς που της στέρησαν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και για την μεγάλη επιστροφή της τρία χρόνια μετά.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν το μεγάλο όνειρό μου. Εκεί ήθελα να απογειωθεί η καριέρα μου γιατί στα 19 μου… Εκεί ήταν τα μαύρα χρόνια της ζωής μου γιατί πριν τους Ολυμπιακούς, το 2003, υπήρχε μια γραμμή τότε ότι "μεγαλώνεις, είσαι μεγάλη πια για τη γυμναστική". 

Η τότε Ομοσπονδία αποφάσισε ότι έπρεπε να αποχαρακτηριστώ. Αποχαρακτηρισμός σημαίνει ότι δεν είσαι πλέον μέλος της Εθνικής ομάδας και πρέπει να αποχωρήσεις. Με σταμάτησαν και όχι μόνο εμένα, αλλά υπήρχαν κι άλλες αθλήτριες, τότε η γυναικεία γυμναστική καταστράφηκε. Δεν υπήρχε κανένας κανόνας, μόνο ένας άγραφος νόμος, τον οποίο χαίρομαι που κατέρριψα. Έμεινα εκτός σχεδόν τρία χρόνια, δεν ήθελα να περνάω ούτε έξω από το γυμναστήριο» είπε η Βασιλική Μιλλούση καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη «Μετά τα Μεσάνυχτα».

«Το θεωρούσα πολύ μεγάλη προσβολή το να μου κόψουν το όνειρο ξαφνικά στη μέση και το δικαίωμα να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα. Ήταν τα μαύρα χρόνια της ζωής μου. Σε αυτά τα τρία χρόνια πήγα στο πανεπιστήμιο, ασχολήθηκα με το χορό, δούλευα στο εργοστάσιο του θείου μου για να βγάζω τα προς το ζην και είχα μπει σε ένα άλλο τρόπο ζωής» είπε η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Όσο για την επιστροφή της είπε: «Στο πανεπιστήμιο έκανα ειδικότητα της ενόργανης γυμναστικής και τότε η προπονήτριά μου και μου είπε ότι πρέπει να γυρίσω. Και λέω "αποκλείεται, έφυγα με τόσο μεγάλη πικρία που δεν θέλω να ξαναγυρίσω. Αν φύγουν όλοι αυτοί που με διώξανε, ίσως γυρίσω". Με τα πολλά με έπεισαν. Δεν ήθελα και πολύ, μέσα μου ήξερα ότι δεν είχε τελειώσει ποτέ τίποτα και το τόλμησα», είπε μεταξύ άλλων η Βασιλική Μιλλούση.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: