μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής


Στην πρεσβεία της Αργεντινής «χτύπησε» σήμερα η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Λίγο μετά τις 10 το πρωί δέκα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν φέιγ βολάν και κρέμασαν πανό προς τιμήν του νεκρού Αργεντινού αναρχικού Σαντιάγο Μαλντονάδο.

Σε ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μας αρέσει ή όχι αυτό που εξελίσσεται στην Λατινική Αμερική και στην Αργεντινή συγκεκριμένα είναι μια εικόνα από το δικό μας παρόν και μέλλον. Ένα μέλλον όπου το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει, ένα μέλλον που επενδυτές μπαινοβγαίνουν όπου θέλουν, που εκτός από μισθούς, δικαιώματα, συντάξεις εξαφανίζονται και άνθρωποι και τους βρίσκουν να επιπλέουν σε ποτάμια».

Ο Μαλντονάδο είχε εξαφανιστεί πριν έναν χρόνο περίπου, και το πτώμα του είχε βρεθεί μήνες μετά σε ποτάμι της περιοχής.

«Η πρακτική των εξαφανίσεων και των δολοφονιών σε όσους αντιστέκονται στα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών, είναι συνηθισμένη στην Λατινική Αμερική. Αυτόχθονες και αλληλέγγυοι όπως ο Μαλντονάλντο "εξαφανίζονται" συνέχεια» προσθέτει.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Ρουβίκωνας είχε «χτυπήσει» και στην πρεσβεία του Καναδά, διαμαρτυρόμενος για την εμπλοκή εταιρειών που έχουν την έδρα τους στον Καναδά σε εξορυκτικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: