μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους στη Μυτιλήνη


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πενθήμερο σε βάρος πολιτών. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί γεωργιανής καταγωγής (δυο άνδρες και γυναίκα), ηλικίας 46, 33 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για το αδίκημα της απάτης, ενώ ταυτοποιήθηκε και ένας 47χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ως μέλος του κυκλώματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

 Τα μέλη του κυκλώματος επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι, κατά περίπτωση, αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απαιτούσαν από αυτούς την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, διακριβώθηκε ότι οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένους Μυτιληνιούς 74 και 90 ετών και να αποσπάσουν συνολικά από αυτούς το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: