μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Σε 12 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.


Σοβαρά ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή στη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσει τα άτομα που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Το αποτέλεσμα ήταν η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική από καπνογόνα και δακρυγόνα και πολλοί από τους διαδηλωτές να ασφυκτιούν.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, δώδεκα άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Ένας από τους επτά συλληφθέντες είναι οργανωμένος μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που τον Φεβρουάριο του 2018 είχε επιτεθεί στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο ίδιος πάντως είναι γνωστός στις αρχές καθώς είχε συλληφθεί και στην επίθεση ακροδεξιών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.

 Τότε, δεν είχε συλληφθεί επιτόπου καθώς είχε προλάβει να διαφύγει, ωστόσο, μερικές ημέρες αργότερα η συμμετοχή του στην επίθεση είχε ταυτοποιηθεί και έτσι εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκτελέστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: