μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Πήγαν να αγοράσουν όχημα, πλήρωσαν προκαταβολή, αλλά δεν το πήραν ποτέ Δύο υποθέσεις διαδικτυακής απάτης απασχόλησαν τις Αρχές στη Στερεά Ελλάδα


Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι περιπτώσεις απάτης μέσω του διαδικτύου, που αφορούν αγοροπωλησίες προϊόντων από μπλούζες μέχρι αυτοκίνητα και εκσκαφείς.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εμφανίσθηκε στο Α.Τ. Λοκρών ένας 53χρονος από κοντινή περιοχή, ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει αυτοκίνητο μέσω μιας αγγελίας που είδε στο Facebook.

Η αγγελία είχε κανονικά τηλέφωνο επικοινωνίας και όνομα, με το οποίο επικοινώνησε, προκειμένου να κλείσει το αυτοκίνητο. Συμφώνησε δε να προκαταβάλει το ποσό των 1.500 ευρώ στον λογαριασμό του πωλητή. Από τότε.... σιωπή, καθώς επρόκειτο για απατεώνα, ο οποίος φυσικά και εξαφανίστηκε.

Δυστυχώς, όμως, αυτή δεν ήταν η μοναδική έγκληση της ημέρας, καθώς παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε σε βάρος 31χρονου κάτοικου της ευρύτερης περιοχής της Κύμης. Ο συγκεκριμένος προσπάθησε να αγοράσει εκσκαφέα που είδε σε αγγελία σε γνωστό site με διαφόρων ειδών οχήματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο άγνωστος δράστης έπεισε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή να προκαταβάλει το ποσό των 6.300 ευρώ. Το μόνο που έφτασε στα χέρια του 31χρονου, ήταν ένα εικονικό αποδεικτικό κατάθεσης.

Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Α.Τ. Κύμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: