μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Θα σου φέρω 10 που θα πουν ότι τον ήξερες


Την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα προκάλεσε ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου που φέρεται να ήταν συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας, ότι δεν γνώριζε τον άτυχο μουσικό.

Ο 38χρονος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ενημέρωσε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και στη συνέχεια συνόδευε τον Γιώργο Ρουπακιά ενώ επιχείρησε να διαψεύσει τις αναφορές δυο προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους χαρακτήρισε «προβληματικούς», ότι ο 34χρονος μουσικός είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, μήνες πριν το έγκλημα.

 «Ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόππουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

«Δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες...» φώναξε η Μάγδα Φύσσα στον κατηγορούμενο την ώρα που έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα και ενώ το δικαστήριο είχε διακόψει.

«Ρουπακιά, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;» ακούστηκε από το ακροατήριο.
Λίγο νωρίτερα, ο 38χρονος κλήθηκε να εξηγήσει τι ήταν αυτό που, κατά τη γνώμη του, οδήγησε τον Γιώργο Ρουπακιά στο έγκλημα. «Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή.

 Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλετε σε μία κακιά στιγμή. 

Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις» είπε.

Πρόεδρος: Ναι αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε... και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγορούμενος: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε, τι να πω;

Δεν είχα το προνόμιο να μιλάω με τον Λαγό

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το γεγονός ότι φέρεται να ήταν στο πλευρό του Γιώργου Ρουπακιά εκείνο το βράδυ καθώς ενημερώθηκε από συγκατηγορούμενο του πως τον παρενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

 Ο 38χρονος ισχυρίστηκε πως είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής τα οποία του είχε δώσει ο Γιώργος Ρουπακιάς και προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι βρέθηκε το κινητό του στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Φύσσα ισχυρίστηκε πως το είχε ξεχάσει πάνω στο καπό και του το φύλαξε.
Ο 38χρονος αν και παραδέχτηκε πως έλαβε μήνυμα – κάλεσμα για να πάει στην Τοπική της Νίκαιας επέμεινε πως δεν ήταν εκείνος που συνόδευε τον Γιώργο Ρουπακιά, φορώντας μια λευκή φόρμα.

Εισαγγελέας: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρόεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.
Κατηγορούμενος: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα...Εκείνο το βράδυ φορούσα ένα μαύρο παντελόνι (…) Με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα...

Εισαγγελέας: Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν είχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα την δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια...

«Φοβόμασταν μια προβοκάτσια»

Τη σκυτάλη των απολογιών πήρε στη συνέχεια ακόμη ένας κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται ως μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας  την 18η Σεπτεμβρίου. Ο 45χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία Φύσσαισχυριζόμενος ότι εκείνο το βράδυ παρέμεινε σπίτι του και βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του.

 «Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Όταν κλήθηκε να εξηγήσει τις δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν καταγραφεί με τους συγκατηγορουμένους του ισχυρίστηκε πως μιλούσαν για άσχετα θέματα και έκανε λόγο για «σατανική σύμπτωση».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: