μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Θεσσαλονίκη: Κρατείται ο 56χρονος που κατηγορείται ως μέλος της «Καμόρα» Συναινεί για την έκδοσή του στην Ιταλία


Υπό κράτηση παραμένει ο 56χρονος Ιταλός, που συνελήφθη σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού εντάλματος των Ιταλικών διωκτικών αρχών, κατηγορούμενος για ξέπλυμα κερδών της ιταλικής μαφιόζικης οργάνωσης «Καμόρα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου αρνήθηκε την πράξη που του καταλογίζεται, όπως και κάθε σχέση με συμμορίες ή δίκτυα της ναπολιτάνικης μαφίας. Όπως έγινε γνωστό, δήλωσε ότι συναινεί στο αίτημα των Ιταλών να εκδοθεί στην πατρίδα του, ενώ ζήτησε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοσή του, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Η σύλληψή του έγινε χθες το μεσημέρι στην περιοχή των Πεύκων Θεσσαλονίκης, ύστερα από συνεργασία των Ελληνικών και Ιταλικών διωκτικών αρχών, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης για τον εντοπισμό μελών της «Καμόρα» που δραστηριοποιείται εκτός των συνόρων της Ιταλίας.

Τα δικαστικά έγγραφα που εστάλησαν στις Ελληνικές Αρχές, αποδίδουν στον 56χρονο την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα) μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η οποία φέρεται να τελέστηκε μετά το 2002. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 56χρονος κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών ότι ζει στην Ελλάδα από το 1995, μαζί με την οικογένειά του και η σύζυγός του διατηρεί στη χώρα μας, επιχείρηση εμπορίας υφασμάτων και ρούχων.

Συνοδεία αστυνομικών επέστρεψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ για την έκδοσή του θα αποφανθεί στο προσεχές διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: