μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε ο 27χρονος


Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και είναι χωρίς αναστολή
Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ελαφρυντικά κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Πατρών, ο 27χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο. 
Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Η ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε είναι οκτώ ετών. Συγκεκριμένα η ποινή έχει ως εξής: Επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του και από 6 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Επίσης είναι χωρίς αναστολή και από αυτή αφαιρείται ο ένας χρόνος κράτησης του 27χρονου, που ήταν προφυλακισμένος. Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Λίγο πριν τις τις 00:00 το βράδυ της Παρασκευής το δικαστήριο αποφάσισε ο 27χρονος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: