μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

«Ό,τι και να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις, το όπλο σου να μην το βγάλεις ποτέ από τη θήκη του…»


Για μια διαφορετική αποφυλάκιση σε σχέση με όσες έχουν δει στα χρόνια της υπηρεσίας τους, έκαναν λόγο υπάλληλοι των φυλακών Δομοκού, την πύλη των οποίων διέβη για τελευταία φορά το μεσημέρι της Τρίτης (30/07) ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σκυφτός, αγέλαστος και εμφανώς προβληματισμένος για το τι θα συναντήσει στη... νέα του ζωή μετά την αποφυλάκισή του, παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο αρμόδιο γραφείο για το «τσεκ άουτ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στο πλάι του βρίσκονταν οι γονείς του, οι οποίοι τον περίμεναν απ' έξω.

Υπάρχει, βέβαια, και μια άλλη ερμηνεία, την οποία έδωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, και αφορά το πρώτο σκέλος της απόφασης του δικαστηρίου. Κοινώς, τον βαραίνει η κατηγορία του δολοφόνου, που θα τον συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Άλλωστε, σε αυτήν την απόφαση έμεινε μόνος. Ο έτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης, είναι με δικαστική απόφαση αθώος. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι δεν είχε «καμία συμμετοχή στο θάνατο του παιδιού», όπως επιμένει να περιγράφει την απώλεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρά το γεγονός ότι το ίδιο δικαστήριο που κήρυξε τον ίδιο αθώο, χαρακτήρισε την πράξη ως δολοφονία.

Σαν κρατούμενος, ο Κορκονέας περιγράφεται ως συνεργάσιμος, δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα, ενώ ήταν εξαιρετικά φειδωλός στις κουβέντες του. Κάποιοι επιβεβαίωσαν τη στροφή του στην εκκλησία, δεχόμενος τακτικές επισκέψεις από τον πνευματικό του που ιερουργεί στη Λαμία.

Η ιστοσελίδα επικαλείται, μάλιστα, μαρτυρίες ότι ο Κορκονέας έχει μετανιώσει. Αυτές είναι βέβαια προσωπικές εκτιμήσεις. Μάλιστα, μεταφέρεται με επιφύλαξη ένα περιστατικό σε μία από τις δεκάδες μεταγωγές στη Λαμία, τα τελευταία πέντε χρόνια.

 Σε κάποια στιγμή, λοιπόν, γύρισε και είπε σε έναν από τους συνοδούς του: «Ό,τι και να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις, το όπλο σου να μην το βγάλεις ποτέ από τη θήκη του…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: