μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Ο τραγικός θάνατος των δύο παιδιών από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική


Η ξαφνική κακοκαιρία στη Χαλκιδική έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δυο παιδιά. Το ένα παιδί βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την 54χρονη μητέρα του, ενώ το άλλο μαζί με τον πατέρα του.

Και τα δυο παιδάκια ήταν στη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Το πρώτο παιδάκι ήταν 8 χρονών και όταν η φονική κακοκαιρία 
«χτύπησε» την Χαλκιδική βρισκόταν με τη μητέρα του σε ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όταν έγιναν όλα.

Η 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία καταπλακώθηκε από το στέγαστρο που κατέρρευσε από τον δυνατό αέρα. Οι υπόλοιποι θαμώνες του μαγαζιού άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Λίγο πιο κάτω, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, εντοπίστηκε ο 8χρονος γιος της.

«Το παιδάκι ήταν εδώ έξω. Δεν ήταν τραυματισμένο. Σταμάτησε να αναπνέει. Το πήρε η γυναίκα μου, το πήγε στο ΕΣΥ και εκεί κατέληξε» ανέφερε στο seleo.gr.


Πατέρας και γιος πέρασαν από το λάθος σημείο τη λάθος στιγμή

Νεκροί είναι επίσης ένας Ρώσος πατέρας και ο μόλις δύο ετών γιος του, που περνούσαν σε περιοχή που είχε δέντρα στη Νέα Ποτίδαια. Ο τυφώνας παρέσυρε ό,τι δέντρο βρήκε μπροστά του. Ένα από αυτά καταπλάκωσε τον άτυχο τουρίστα από τη Ρωσία και το παιδάκι του.

«Όλα έγιναν ξαφνικά (...), κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο» υπογραμμίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για το χΘεσινό ξέσπασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, επισκέπτρια από το Κισινάου της Μολδαβίας, που έζησε εφιαλτικές στιγμές στη Νέα Ποτίδαια, όπως και όλοι οι τουρίστες και οι κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής, τις οποίες έπληξε με σφοδρότητα η θεομηνία.

Εκτός της αγωνίας για την ίδια της τη ζωή, ήταν μία από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο γιος του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

«Πρόκειται για πραγματική καταστροφή» επισημαίνει, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για αυτό το θλιβερό γεγονός. Συγκλονισμένη από το μέγεθος της κακοκαιρίας και όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, η τουρίστρια τονίζει ότι όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία όλοι έτρεξαν να σωθούν. «Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα», σημειώνει.

«Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον (...) 

Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι "είναι εδώ" και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι» τονίζει.

Προσθέτει ότι, στον αρχικό σχεδιασμό της οικογένειάς της, ήταν να περάσουν διακοπές λίγων ημερών στη Χαλκιδική, όμως έπειτα από αυτή τη θεομηνία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: