μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Σε συνθήκες φτώχειας το 18% των παιδιών στην ΚύπροΗ φτώχεια που μαστίζει ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου της Κυπριακής Παιδοβουλής. Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκεται η Κύπρος, ωστόσο το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας παραμένει υψηλό.


Το 18% των παιδιών στην Κύπρο ζει κάτω από συνθήκες φτώχειας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 


Σε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που απασχόλησε τη σημερινή σύνοδο της παιδοβουλής στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, αναφέρεται ότι 25 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Σύμφωνα με την έκθεση ενώ από το 2010 το ποσοστό των παιδιών που βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας μειώθηκε στα 21 από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 3,7%. 

Ο διεθνώς αποδεκτός όρος της παιδικής φτώχειας καθορίζει ότι ένα παιδί είναι θύμα φτώχειας όταν στερείται οποιαδήποτε τρία βασικά αγαθά. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, προσφωνώντας τους παιδοβουλευτές, ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα της φτώχειας τα παιδιά γίνονται ευάλωτα στην κακομεταχείριση και στη βία. 

Ανάμεσα στις προτάσεις που συζήτησαν οι παιδοβουλευτές ήταν η συμβολή της εκπαίδευσης στη μείωση της παιδικής φτώχειας και η ανάγκη αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλιών για την εξάλειψή της στην Κύπρο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: