μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

Κοινωνια

[κοινωνια][bsummary]

life style

[life style][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΥΠΡΟΣ

[Κύπρος][bsummary]

Πώς γίνεται το τεστ για κορωνοϊό - Πόσα θα στοιχίζειΠοια η τιμή του τεστ στα ιδιωτικά εργαστήρια
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων, Χάρης Χαριλάου, μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ ανέφερε πως το τεστ για κορωνοϊό γίνεται με σάλιο και ρινοφαρυγγικό, αναφερόμενος στα ζητήματα αναφορικά με τα ιδιωτικά εργαστήρια τα οποία θα πάρουν άδεια για μοριακή εξέταση και θα μπορούν να διεξάγουν τεστ για κορωνοϊό. 
Ο κ. Χαριλάου ερωτηθείς ανέφερε πως το τεστ στα ιδιωτικά εργαστήρια υπολογίζει πως θα στοιχίζει από 100 μέχρι και 150 ευρώ. 
Όσον αφορά τα «rapid test», ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως αυτό το τεστ γίνεται με αιμοληψία σημειώνοντας πως σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά. 
Να υπενθυμίσουμε πως όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο ΠτΔ, το Υπουργείο Υγείας, έχοντας λάβει υπόψη του την πρόθεση των μελών του Συνδέσμου για να συμβάλουν στην προσπάθεια για τη διαχείριση της πανδημίας, έχει προχωρήσει στην αποστολή επιστολής προς όλα τα Κλινικά, Βιοϊατρικά και Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, καλώντας τα να δηλώσουν άμεσα και εντός 24 ωρών τη δυνατότητά τους να διενεργούν μοριακή εξέταση.  
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα καταρτιστεί σχετικός κατάλογος με τα συγκεκριμένα εργαστήρια, τα οποία θα διενεργούν την εξέταση σε όσους πολίτες δεν εμπίπτουν στο πρωτόκολλο και επιθυμούν προληπτικά να υποβληθούν στην εξέταση. Ο συγκεκριμένος κατάλογος θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα προς ενημέρωση του κοινού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: